Locaties

Drie unieke locaties
We hebben weer drie ontzettend leuke locaties gevonden.
Hieronder stellen we ze aan je voor.

11150872_565752093565207_8364036574527969988_n

Rock

Het ultieme festivalgevoel
Vlak naast veerhaven Distelweg in Amsterdam-Noord vonden wij het ultieme festivalgevoel. In en om een oude loods is sinds afgelopen voorjaar een nieuwe horecagelegendheid te vinden van fotograaf Ron Tetteroo. Hij was op zoek naar een ruimte die dienst kon doen als fotostudio, maar deze locatie was simpelweg te bijzonder om het daarbij te laten. Inmiddels is Rock (kort voor Rolling Rock Kitchen, de rollende keuken die Ron uit liefhebberij bestierde) de perfecte locatie aan het IJ waar je met uitzicht op de Silodam en het NDSM-terrein tot ‘s avond laat van de zon kunt genieten op het gigantische terras. Je kunt er heerlijk lunchen en dineren of gewoon genieten van een drankje.

Rock
Distelweg 113
1031 HD Amsterdam


Grietje Tump - zijkant - klein

Terug in de tijd
Museum Grietje Tump, het enige museum dat Landsmeer rijk is, is genoemd naar de laatste bewoner van deze rentenierswoning. Grietje Tump werd geboren in 1896 en bleef altijd vrijgezel. Toen haar vader ging stilleven, kocht hij voor Hfl. 2.500,- het huisje aan Zuideinde 69 in Landsmeer. Dat lijkt een koopje, maar in die tijd was het een vermogen. Grietje heeft haar hele leven in de woning gewoond. Zij bepaalde in haar testament dat het huis voor de gemeenschap behouden moest blijven. Frans Poulain bestiert het museum, dat een terugblik geeft in de tijd. De vaste collectie wordt gevormd door meubelstukken, gebruiksvoorwerpen, sieraden en oud textiel.

De achterzaal van Museum Grietje Tump is dit jaar onderdeel van Toertje Muziek.

Museum Grietje Tump
Zuideinde 69
1121 DD Landsmeer


WSV De Breek - klein

WSV De Breek

Idyllische festivallocatie
Wat zie jij voor je als je denkt aan een clubgebouw van een sportvereniging? Ons schiet veel te binnen, maar aan het prachtige met riet gedekte gebouw aan het water van WSV De Breek hadden wij niet zo snel gedacht. Een groot terras met uitzicht op het water ligt bij een watersportvereniging natuurlijk wel voor de hand, net als de steiger die tot ver De Breek in kronkelt. Maar eenmaal binnen ontdekten wij tot onze verrassing dat dit clubgebouw aan Het Luijendijkje ook heel goed dienst kan doen als concertlocatie. Wie over Het Luijendijkje fietst, waant zich spontaan op vakantie. Een ophaalbrug en sluisje, met op de achtergrond de Twiskemolen vormen het idyllische decor van deze geweldige Toertje Muzieklocatie.

WSV De Breek
Luijendijkje 2
1121 LN Landsmeer


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief  en volg ons op FacebookTwitter en YouTube.

Indruk?
Kijk op de pagina Vorige edities om een indruk te krijgen van de locaties van vorig jaar.