Muzikanten

Wie treden op tijdens de tweede editie?

TrioC-speels-jpg

Trio C tot de derde
Coos Lettink – accordeon
Carel den Hertog – viool
Caspar Terra – klarinet

Joodse feestmuziek!
Trio C tot de Derde speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek. In de voetsporen van componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe muziek. Muziek die in hun programma KLEZ-X! verwerkt wordt tot ‘nieuwe klassiekers’, afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van ‘oude klassiekers’ van genoemde grootmeesters en classics uit het onuitputtelijke balkan en klezmer repertoire. Steeds vanuit het streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde…


Take

Verso
Matthijs Koene – panfluit
Stefan Gerritsen – gitaar

Unieke samensmelting van panfluit en gitaar
Panfluit en gitaar vormen bepaald geen alledaagse combinatie. Sterker, hoe vaak luister jij naar muziek met panfluit? En dan hebben we het niet over de toevallige, net iets te luide, confrontatie met dit instrument in een willekeurige binnenstad. Om heel eerlijk te zijn, wij horen het zelden. Geheel ten onrechte, zo zal blijken tijdens de tweede editie van Toertje Muziek, want wat dit duo laat horen, zal menigeen verbazen. Lees de biografie op hun website en de prijzen waarmee ze overladen zijn kunnen je niet ontgaan. Maar luister vooral naar deze en andere opnamen en ervaar zelf de kracht van deze unieke combinatie.

Duo Verso, Cafe 1930 from Gitaarsalon on Vimeo.


4927109_orig

Merain
Mirjam Rietberg – harp
Mieke Manschot – zang en bodhrán
Sandra Wallner – viool

Voel de heimwee naar Ierland
Nog voordat de crowdfundingsactie goed en wel op gang was gekomen, was het streefbedrag dat nodig was voor het opnemen van de nieuwe cd “Irish Treasures” al binnen. Het zegt veel over hoe dit nieuwe programma is ontvangen. De cd is inmiddels opgenomen en werd feestelijk gepresenteerd tijdens de cd-release op 7 juni jl.  Het klassiek geschoolde trio met een voorliefde voor Keltische muziek, verrast het publiek met een mix van klassieke en traditionele Ierse muziek uit verschillende tijden. Nu eens een jig of een reel, dan weer een traditional of een eigen compositie. Je voelt de heimwee naar Ierland, zelfs als je er nog nooit bent geweest.

Blijft er nog één vraag over. Hoe spreek je dat nu uit, Merain? Het klinkt als een samenvoeging van het Nederlandse “meer” en het Engelse “rain”. Maar “meer regen” willen we tijdens Toertje Muziek natuurlijk niet. Wel Merain!

 


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief  en volg ons op FacebookTwitter en YouTube.

Indruk?
Kijk op de pagina Vorige edities om een indruk te krijgen van de muzikanten van vorig jaar.