Merain

4927109_orig

Merain
Mirjam Rietberg – harp
Mieke Manschot – zang en bodhrán
Sandra Wallner – viool

Voel de heimwee naar Ierland
Nog voordat de crowdfundingsactie goed en wel op gang was gekomen, was het streefbedrag dat nodig was voor het opnemen van de nieuwe cd “Irish Treasures” al binnen. Het zegt veel over hoe dit nieuwe programma is ontvangen. De cd is inmiddels opgenomen en werd feestelijk gepresenteerd tijdens de cd-release op 7 juni jl.  Het klassiek geschoolde trio met een voorliefde voor Keltische muziek, verrast het publiek met een mix van klassieke en traditionele Ierse muziek uit verschillende tijden. Nu eens een jig of een reel, dan weer een traditional of een eigen compositie. Je voelt de heimwee naar Ierland, zelfs als je er nog nooit bent geweest.

Blijft er nog één vraag over. Hoe spreek je dat nu uit, Merain? Het klinkt als een samenvoeging van het Nederlandse “meer” en het Engelse “rain”. Maar “meer regen” willen we tijdens Toertje Muziek natuurlijk niet. Wel Merain!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>